În parcurile din capitală vor fi efectuate razii, cu scopul de a identifica persoanele care aruncă gunoi la întâmplare, astfel ca asemenea acţiuni să fie contracarate.

Despre acest lucru s-a anunţat la şedinţa operativă a serviciilor municipale, care a fost astăzi prezidată de primarul general, Ion Ceban.

Astfel, numărul agenților constatatori din cadrul preturilor municipiului Chișinău va fi majorat, iar aceştia, de comun cu poliția, vor efectua raiduri și inspecții în acest sens.

,,Scopul inițiativei este de a contracara fenomenul depozitării deșeurilor în locurile publice și necorespunzătoare. Nu este suficient să avem doar un regulament pe hârtie. Persoanele care nu ştiu să păstreze curăţenia în spaţiile verzi trebuie să fie identificate şi sancţionate”, a menţionat primarul general.

Totodată, Ion Ceban, a solicitat raportarea săptămânală a numărului cazurilor, dar și sancțiunilor aplicate de către agenții constatatori.

Amintim că, noul Regulament privind salubrizarea și asigurarea curățeniei în orașul Chișinău, prevăd amenzi de la 900 de lei până la 1800 pentru persoanele fizice sau cu muncă neremunerată în folosul comunității de la 20 la 60 de ore şi până la 9000 de lei, pentru persoanele juridice.