Președinția va susține în continuare măsurile luate de către Primăria Chișinău în combaterea răspândirii virusului Covid-19. Cel puțin asta declarat președintele Igor Dodon în cadrul unui ședințe cu primarul general Ion Ceban, pretorii și șefii de direcții.

Ceban a prezentat o parte din acțiunile întreprinse și etapele de dezvoltare a diferitor inițiative în acest sens. Responsabilii de domeniul sănătății au comunicat despre pregătirea instituțiilor medicale municipale și necesitățile zilnice pentru asigurarea medicilor și spitalelor cu echipamente pentru a primi pacienții.

În prezent 4 spitale municipale sunt dotate și primesc pacienții cu COVID-19: – Spitalului Clinic Municipal de Copii „V. Ignatenco” – Spitalului Clinic Municipal ,,Sfântul Arhanghel Mihail” – Spitalul de boli contagioase pentru copii – Maternitatea nr. 2 Toate fiind asigurate de în funcție de instituție de la 10 la 21 de zile cu costume speciale, măști, mănuși, viziere, dar și restul celor necesare. Banii fiind alocați de către primăria Chișinău din fondul de rezervă și donațiile acumulate pe contul deschis.

Totodată și celelalte spitale municipale au primit bani pentru a procura echipamente. În total circa 7 milioane de lei.

Primarul Ion Ceban și președintele Dodon au făcut și o vizită în cadrul centrului de triere de la MoldExpo, unde vor fi testați persoanele suspecte. Edilul capitalei a dat precizări că Primăria Chișinău va ajuta acolo unde nevoie și va disloca resurse necesare în acest sens.