Președintele Igor Dodon a reiterat, în această seară, apelul către cetățeni de a respecta cerințele și interdicțiile impuse de autorități în situația de urgență.

Șeful statului a îndemnat cetățenii să nu ignore aceste reguli, deoarece de fiecare dintre noi depinde cât va dura perioada dificilă provocată de răspândirea infecției cu coronavirus. ”Dacă vom fi conștienți și responsabili, această perioadă va dura mai puțin”, a spus președintele.

Igor Dodon a amintit că de luni, 6 aprilie, bugetarii revin la muncă, după o săptămână de concediu plătit anunțat de autorități. Președintele a declarat că nu poate fi blocată în continuare activitatea acestor întreprinderi și a rugat șefii instituțiilor de stat să asigure, acolo unde este posibil, activitatea de la distanță.

Președintele a anunțat, după ședința Centrului Unic de Comandă, că autoritățile se pregătesc să declanșeze scenariul patru al luptei cu coronavirusul după ce va fi depășită cifra de 1000 de îmbolnăviri cu COVID-19. Acest scenariu presupune noi măsuri stricte pe care vor trebui să le respecte toți cetățenii.