Președintele Igor Dodon a avut astăzi o întrevedere cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc.

Președintele Igor Dodon, aflat într-o vizită la Roma, s-a întâlnit astăzi cu Suveranul Pontif, Sanctitatea Sa Papa Francisc. El a fost însoțit de soția și copiii săi, de câțiva consilieri, dar și de președintele Partidului Socialiștilor, Zinaida Greceanîi.

”Am subliniat că Legea Supremă a statului, Constituţia Republicii Moldova, garantează libertatea conştiinţei şi religiei. Totodată, poporul Moldovei este un promotor al valorilor creştine. Creştinismul, fiind religia majorităţii poporului nostru, are o influenţă decisivă asupra identităţii noastre şi a valorilor morale ale poporului nostru”, scrie pe pagina sa de Facebook șeful statului.

El mai adaugă că a apreciat pozitiv cooperarea dintre Bisericile Ortodoxă şi cea Catolică, fiind într-o dezvoltare continuă şi eficientă, în ultimii ani. În acest context, a amintit de întrevederea de la Havana dintre Papa de la Roma şi Patriarhul Moscovei şi al Întregii Rusii Kiril.

”Am indicat asupra activităţii eficiente a Bisericii Catolice din Moldova. Alături de alte organizaţii religioase, Biserica Romano-Catolică desfăşoară o activitate fructuoasă în sfera socială, umanitară, educaţională, în identificarea victimelor traficului de fiinţe umane”, a mai menționat Igor Dodon.