Actuala guvernare își permite să cheltuie câteva milioane de lei pentru paradă, când nu demult ex-premierul interimar Ciocoi anunța că țara are fondurile de rezervă golite.

Nu cred că asemenea cheltuieli sunt justificate, mai ales că recent am trecut prin dezastre naturale, iar țara se află în ascensiune la capitolul infecțiilor noi (la asta voi reveni cu altă ocazie).

Eu înțeleg că Premierul Gavriliță contează pe 50 milioane euro asistență de la UE și pe alte milioane de euro de la România. Totuși, acest lucru nu justifică cheltuielile pentru paradă, mai ales pe timp de pandemie (când se recomandă abținerea de la crearea unor aglomerații de oameni). Că se fac asemenea evenimente în Ucraina, Georgia sau în alte părți nu este un argument valabil. Moldova trebuie să reiasă din situația epidemiologică îngrijorătoare din țară, unde circa 15% sunt vaccinați integrala

Argumentul deficitului financiar și al riscurilor de contagieze trebuie să prevaleze. Altfel, se creează impresia că PAS vrea să celebreze aniversarea de 30 de ani de la independență, iar împreunâ cu aceasta să organizeze un PR politic legat de ascensiunea sa la putere. Din păcate, așa arată lucrurile.

PS. “Casa arde, baba se piaptănă”.

AUTOR: Dionis Cenușă

Sursa: sinteza.org