Numărul persoanelor rănite în urma cutremurului cu magnitudinea de 7,2 grade din estul Taiwanului a trecut joi de 1.000, iar bilanțul morților a rămas stabil la nouă, transmite Reuters.

Cutremurul, cel mai puternic din ultimii 25 de ani, a avut loc miercuri dimineață, chiar în momentul în care oamenii se pregăteau să meargă la muncă și la școală, în special în comitatul estic Hualien, în mare parte rural și slab populat.

Clădirile s-au zguduit violent și în capitala Taipei, dar pagubele și perturbările au fost minime. Departamentul de pompieri din Taiwan a declarat că numărul răniților a ajuns la 1.050, numărul total al persoanelor dispărute fiind de 52. Aproximativ două duzini din cei aproape 50 de lucrători de hotel care se îndreptau spre o stațiune din Parcul Național Taroko au fost localizați. Departamentul de pompieri a declarat că grupul a fost blocat pe autostrada care traversează insula, care trece prin defileul ce leagă Hualien de coasta de vest a Taiwanului și care este o destinație turistică populară.

Joi dimineață, un elicopter a salvat șase persoane care fuseseră blocate într-o zonă minieră, a precizat departamentul de pompieri.

Linia de cale ferată spre Hualien s-a redeschis joi înainte de termen, deși o stație rurală la nord de orașul Hualien rămâne închisă din cauza pagubelor, a precizat administrația feroviară.

În orașul Hualien, unde toți oamenii care au fost blocați în clădiri au fost salvați, unii au dormit afară noaptea, în timp ce peste 300 de replici au zguduit regiunea, neliniștind locuitorii.

sursa