Președintele PDM a avut o întrevedere cu lidera PAS Maia Sandu. Părțile au discutat situația politică din țară. Filip a scris pe Facebook că situația nu se poate rezolva cu ajutorul deputaților traseiști.

“Am avut ieri o bună întâlnire și un schimb de opinii despre situația politică din țară cu liderul PAS Maia Sandu. Am vorbit despre modul în care este guvernată țara și despre felul în care pot fi îmbunătățite lucrurile.

Cred în continuare că schimbarea nu poate fi făcută cu ajutorul unor deputați corupți, care au fost scoși ilegal și cu bani grei din PDM de hoții de miliarde. Am comunicat acest lucru și în cadrul întrevederii.

Nu văd cum PDM sau alte partide sănătoase s-ar așeza la masa de discuții cu cei care au plătit milioane de dolari ca să cumpere deputați.

Nu văd cum PDM sau alte partide sănătoase ar putea discuta cu cei care, pentru sacii cu bani, și-au trădat alegătorii și echipa.

Nu văd cum PDM sau alte partide sănătoase ar da mâna cu cei care sunt implicați în furtul miliardului, afacerea cu Aeroportul, corupția politică.

Am reiterat angajamentul PAS și PPDA de a nu vota un Guvern alături de traseiști și am menționat, o dată în plus, că demiterea guvernului și instalarea unui alt executiv nu este scopul final, ci doar mijloacele prin care se dorește a crea haos și instabilitate.

Mi-am exprimat speranța pentru un dialog constructiv între partidele sănătoase de pe scena politică, un dialog care să îmbunătățească viața cetățenilor și să ducă țara noastră în rândul țărilor europene, democratice și prospere”, a scris Filip.