Pavel Filip a reacționat la plângerile mai multor oameni care spun că au fost nedreptățiți de noua Lege a salarizării și au primit salarii mai mici decât primeau anterior. Premierul i-a îndemnat să se adreseze la directorii de instituții sau întreprinderi, care nu ar fi calculat corect salariul pe anul trecut și compensația salarială.

Declarațiile au fost făcute la începutul ședinței Guvernului.

„Legea cu privire la salarii este una bună și fără precedent care a venit să facă regulă în sistemul de salarizare și sunt mii de oameni care beneficiază de această Lege. […] Dispozițiile tranzitorii prevăd că nici o persoană nu va primi un salariu mai mic decât primește acum..

Vreau să le sugeez tuturor să se adreseze la contabili, la directorii întreprinderilor, cei care poate nu au calculat corect salariul mediu pe anul trecut și nu le-au plătit corect această compensație, ca să ajungă la nivelul unui salariu nu mai jos decât, în mediu, au primit anul trecut”, a spus Pavel Filip.

Premierul a mai menționat că noua Lege este una complexă și „punerea în aplicare nu este una simplă”.

Filip a răspuns și angajaților sistemului educațional, unde au apărut reclamații privind gradul managerial.

„Vom examina încă unele deficiențe care nu au putut fi luate în considerație. Vom aproba astăzi o hotărâre care prevede acordarea suplimentului pentru deținerea gradului managerial”.

Filip a mai adăugat că, potrivit lui, „unii oameni nu au răbdare și nu au încredere să se adreseze când au vreo problemă. Scopul este de a nu-ți rezolva problema, dar să intre în dimensiunea politică”.

Reacția premierului vine în urma mai multor sesizări ale oamenilro care ar fi primit salarii mai mici decât primeau înainte de noua Lege a salarizării. Un caz de acest fel este cel al Mariei Buruiană, director educativ la Liceul ”Gheorghe Asachi” din Ungheni.