Pavel Filip a trecut în revistă astăzi realizările pe care le-a avut guvernul condus de el anul acesta. El a vorbit despre criza prin care a trecut Moldova, dar şi despre cum a fost depăşită. Pavel Filip a mulţumit tuturor pentru susţinere şi încredere.

“A fost un an dificil pentru Moldova, aş cataloga activitatea noastră prin prisma primei vizite, dar şi a ultimei vizite efectuate la Bruxelles, dar şi prin prisma întrevederilor pe care le-am avut cu partenerii externi şi cei ai FMI.

Vreau să vă spun că nu fiecare formaţiune şi-ar fi asumat această responsabilitate de a guverna Moldova. La început de an, Moldova era într-un blocaj de finanţare din exterior, acum finalizăm acest an cu încrederea restabilită din partea parternerilor externi, cu banii deblocaţi de la UE.

Vreau să vă aduc două veşti bune: anul acesta până la sfârşit s-au acumulat 500 milioane de euro, bani pentru proiecte şi cea de a doua veste este că am reuşit să deblocăm finanţări pentru anul viitor.

Mulţumesc parlamentarilor pentru suportul pe care l-am avut pe parcursul întregului an. E adevărat că PDM ca oricare formaţiune mereu a optat pentru a avea funcţia de conducere în stat. În acest an, PDM a obţinut cele mai multe funcţii din istoria formaţiuni, doar că pentru noi nu a fost şi nu este scopul de a deţine o funcţie, ci e important ca aceste funcţii sunt cel mai important instrument pentru a schimba lucrurile în R. Moldova.

Îmi doresc ca în 2017-2018 deja să nu mai gestionăm crize, ci să dezvoltăm Republica Moldova”, a precizat Filip.