Parlamentul a aprobat un program de control al executării legilor

Parlamentul a aprobat un program de control al executării legilor de către comisiile permanente pentru sesiunea de toamnă 2017. Calendarul audierilor parlamentare a fost elaborat la propunerea comisiilor permanente, fiind aprobat la ședința Biroului permanent de astăzi.

Comisiile parlamentare vor organiza peste 60 de audieri parlamentare până la sfârșitul sesiunii, urmând să evalueze domeniile de interes major și să asigure controlul parlamentar asupra executării pachetelor de legi și reforme aprobate de Parlament. În urma audierilor și controalelor efectuate asupra respectării legislației, comisiile vor prezenta recomandări Guvernului și altor autorități publice, respectiv vor prezenta Parlamentului rapoarte privind executarea legilor. Totodată, o serie de audieri vor fi organizate pe platforma Consiliului parlamentar pentru integrare europeană.

Audierile vor avea loc în contextul priorității de control parlamentar, anunțată de Președintele Parlamentului Andrian Candu pentru această sesiune parlamentară.

Andrian Candu a solicitat președinților de comisii îndeplinirea în termen a calendarului audierilor parlamentare și asigurarea transparenței decizionale.

Tot în ședința de astăzi, Biroul permanent a aprobat ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 2-3 noiembrie 2017. Parlamentul urmează să examineze mâine politica bugetar-fiscală și vamală pentru anul 2018.