Deputatul PPDA, Vasile Năstase, consideră că partidele de dreapta fac “show de două parale” la Hânceşti, promovându-și candidații la alegerile parlamentare noi, în detrimentul independentului Grigore Cobzac. Năstase face trimitere directă şi la susținerea de către PAS a fostului ministru al Justiției, Olesea Stamate.

“Grigore Cobzac este Omul hânceștenilor, al minunaților cetățeni de acolo care-l vor alege duminică în Parlamentul țării pentru a-i reprezenta cu demnitate! Restul e cancan și show de două parale, ca să fiu elegant!”, a scris Vasile Năstase, într-o postare pe Facebook.

La rândul său, lidera PAS, Maia Sandu, consideră că partidele de dreapta nu au înaintat un candidat unic în circumscripția Hânceşti, deoarece Platforma Demnitate și Adevăr a refuzat efectuarea unui sondaj pentru identificarea pretendentului. De asemenea, Maia Sandu spune că independentul Grigore Cobzac, sprijinit de PPDA, ar fi mințit PAS.

„Noi am depus efort pentru o a sprijini pe Olesea Stamate în calitate de candidat, iar domnul Cobzac pe care noi l-am sprijinit în alegerile anterioare a ales să ne mintă. Înainte ca Olesea Stamate să-și spună acordul, domnul Cobzac ne-a dat asigurări că nu va candida”, a declarat Maia Sandu la TV8.