Opt persoane, printre care mai mulți cetățeni chinezi, au murit după ce o navă cargo s-a scufundat în apele japoneze, au anunțat autoritățile chineze.

Salvatorii caută supraviețuitori de când Jin Tian s-a scufundat în noaptea de marți spre miercuri.

Mai multe nave și aeronave ale Gărzii de Coastă japoneze, ale Gărzii de Coastă sud-coreene și nave private au fost implicate în căutare.

Cele cinci persoane care au fost salvate ar fi în stare stabilă.

Jin Tian, o navă de marfă cu un echipaj de 22 de persoane, a trimis un semnal de ajutor dintr-o poziție situată la aproximativ 110 km vest de Insulele Danjo, îndepărtate și nelocuite, în sud-vestul îndepărtat al Japoniei, aproape de granița maritimă cu Coreea de Sud.

Cei șase morți erau cetățeni chinezi, potrivit lui Lu Guijun, consulul general al Chinei la Fukuoka, Japonia.

„Ne exprimăm cele mai profunde condoleanțe pentru victimele nefericite”, a declarat Lu pentru televiziunea de stat chineză CGTN.

Autoritățile japoneze nu au confirmat încă numărul de morți comunicat de dl Lu, dar au precizat că nouă persoane sunt în continuare date dispărute. Deocamdată nu a fost oferit niciun motiv pentru scufundarea navei.

Potrivit MarineTraffic, nava sub pavilion Hong Kong a părăsit luna trecută portul Klang din Malaezia. Acesta urma să ajungă miercuri la Incheon, în Coreea de Sud.