Opinie // Ian Lisnevschi comentează noul acord politic: ACUM s-au prins într-o capcană din care nu mai au scăpare

Noul acord de colaborare între ACUM și PSRM a fost semnat din lipsă de alternative, iar în rezultat, PPDA și PAS s-au prins într-o capcană din care nu mai au scăpare. De această părere este analistul politic Ian Lisnevschi care explică și factorii care au dus la semnarea acestei convenții politice.

„În primul rând, Blocul ACUM, spre deosebire de PSRM, nu a informat cetățenii de ce au ales să facă alianță cu socialiștii, nu au argumentat semnarea acestui acord și nici care sunt beneficiile ei. Și, țin să menționez, nu vorbesc doar de electorat aici, dar și de o comunicare eficientă cu deputații din ACUM. În al doilea rând, și ACUM și PSRM se temeau de PDM. Blocul aștepta că socialiștii vor face o coaliție cu Partidul Democrat, iar PSRM aștepta aceeași mișcare. Și în ultimul rând, Partidul Socialiștilor a mers pe o strategie argumentată, pragmatică care oferă soluții concrete. Cei din PAS-PPDA au făcut însă strategii bazate pe populism, învinuiri și victimizare”.

Politologul este convins că ACUM și PSRM nu se suportă, însă nu au o soluție mai bună la momentul de față, mai ales în preajma alegerilor locale generale.