O nouă rundă de consultări politice moldo-kârgâze a avut loc la Bișkek

Ieri, 25 iulie 2017, la Bişkek, s-a desfășurat o rundă de consultări interministeriale moldo-kârgâze la nivel de viceminiştri de externe.

Partea moldovenească a fost reprezentată de către viceministrul afacerilor externe și integrării europene Lilian Darii, iar cea kârgâză de către viceministrul afacerilor externe Emil Kaikiev.

În cadrul consultărilor a fost efectuat un schimb larg de opinii pe marginea chestiunilor actuale de pe agenda relaţiilor dintre Republica Moldova şi Republica Kârgâză, în special în ceea ce ţine de perspectivele consolidării contactelor politice şi dezvoltării interacţiunii în domenii de interes reciproc.

În contextul aniversării în anul curent a 25 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între cele două state, interlocutorii au realizat o retrospectivă succintă a evoluţiei relaţiilor bilaterale în această perioadă, apreciind caracterul pozitiv şi prietenesc al acestora.

Totodată, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind modalităţile de dinamizare a interacţiunii bilaterale în domeniul comercial-economic, subliniind necesitatea lansării activității Comisiei mixte interguvernamentale pentru colaborare comercial-economică.

De asemenea, discuţiile au vizat interacţiunea interministerială, extinderea bazei juridice bilaterale, cooperarea în cadrul organizaţilor internaţionale precum şi evoluţiile din regiune.