Neparticiparea la dezbateri electorale a liderei PAS, Maia Sandu, developează natura controversată a acestei candidate. Este concluzia la care a ajuns expertul în economie Gheorghe Costandachi, într-o postare pe Facebook.

“Este un fenomen ciudat. Maia Sandu nu dorește să participe la dezbateri. Am analizat cu atenție fenomenul. Am atras atenția la acest fenomen absolut ciudat și neadecvat, neobișnuit și chiar periculos, care ne vorbește, de fapt, despre caracterul și natura acestei candidate la funcția de președinte, cine sau ce prezintă ea, ce de fapt dorește”, scrie Costandachi.

În opinia expertului, analiza portretului social-psihologic a Maiei Sandu scoate în evidență o teamă cronică, un fel de nemulțumire. Costandachi consideră că Sandu nu iese la dezbateri publice, deoarece se teme că va suferi eșecuri stupide.

“De fapt ea nu are nici program, nici strategii, nici idei, nici viziuni, nici planuri, nu cunoaște ce va face chiar în ziua de mâine. Am încercat cu echipa să o consiliem gratuit, dar a refuzat. Din discuțiile cu cei de pe lângă ea, am înțeles că persistă o frică, o teamă mare în interiorul echipei, ca nu cumva alții să afle incapacitățile de administrare a proceselor”, conchide Costandachi.