Liderul PPDA, Andrei Năstase, admite că pretendentul PSRM va câştiga alegerile parlamentare noi din circumscripţia Hânceşti. Într-un comentariu pentru portalul Curentul, Năstase şi-a exprimat din nou regretul că nu a fost identificat un candidat unic al partidelor de dreapta.

„Din păcate, nu s-a dorit nici la Hânceşti identificarea unui candidat unic. Cine câştigă din toate aceste ezitări? PSRM şi Igor Dodon. Cine pierde? Cetăţeanul!”, a declarat Andrei Năstase.

Amintim că şi fostul consilier al ex-premierului Maia Sandu, Vladislav Kulminski, a declarat, în cadrul unei emisiuni la postul de radio Europa Liberă, că din lupta acerbă dintre candidatul PAS, Olesea Stamate, şi independentul Grigore Cobzac, în circumscripţia Hânceşti, ar putea câştiga, în cele din urmă, pretendentul PSRM, Ştefan Gaţcan.

„Ceea ce se întâmplă acum cu partidele de centru-dreapta din Hâncești este o problemă enormă pentru ei. Pentru că în această luptă dintre Stamati și Cobzac, într-adevăr, poate să câștige un socialist. Și atunci vina pentru această înfrângere va cădea și pe domnul Cobzac, respectiv pe Platforma DA și pe Maia Sandu”, a declarat Vladislav Kulminski.