Liderul PPDA, Andrei Năstase, insistă asupra unui candidat comun apartinic, al partidelor pro-europene, la alegerile prezidențiale din acest an. Năstase a declarat că identificarea acestuia trebuie să se facă nu în baza “unor sondaje dubioase”, făcând trimitere directă la PAS și candidatul acestui partid la funcția de președinte, Maia Sandu.

“PPDA a depus eforturi consistente în vederea identificării unui candidat comun și apartinic, care să ne unească pe toți, inclusiv partidele noastre în jurul unor valori de civilizație europeană. Am lansat ideea unui candidat comun și la alegerile precedente, pierdute din păcate de candidatul desemnat doar în baza sondajelor care de care mai prelucrate în laboratoarele propagandei și a intereselor străine țării noastre”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul PPDA a mai spus că selectarea candidatului doar prin sondaje dubioase nu este decât o capcană pentru candidați.

“Am optat pentru un tandem de lungă durată între Platforma DA și PAS, dar cu societatea civilă, ca să venim cu un candidat comun la alegerile prezidențiale. Selectarea unui candidat comun trebuia făcută și atunci, dar și acum prin organizarea unor conferințe teritoriale comune, cu ieșirea în fața oamenilor a potențialilor candidați. Departajarea doar prin sondaje dubioase nu este decât o capcană pentru candidați, avâd de câștigat doar guvernarea”, a mai spus Andrei Năstase.