Biroul permanent al Parlamentului a aprobat, astăzi, ordinea de zi a ședințelor plenare pentru perioada 16-23 martie 2018.

Potrivit Direcției de comunicare și relații publice, în ședința de mâine, 16 martie, deputații vor examina modificările și completările la Legea privind piața de capital, Legea privind promovarea utilizării energiei din surse regenerabile, Legea cu privire la întreprinderea de stat și întreprinderea municipală. De asemenea, Parlamentul urmează să ratifice Amendamentul nr.1 și nr.2 la Contractul de finanțare dintre Republica Moldova și Banca Europeană de Investiții pentru realizarea Proiectului de reabilitare a drumurilor din Republica Moldova.

Pe agenda Parlamentului mai figurează proiectul de hotărâre privind eliberarea unui judecător al Curții Supreme de Justiție și președinte al Colegiulului penal.

În a doua jumătate a zilei, deputații vor dezbate Moțiunea simplă asupra politicii interne și externe în domeniul integrării europene realizate de viceprim-ministrul Iurie Leancă, înaintată de un grup de deputați,  la ședința plenară din 1 martie curent.

Săptămâna viitoare, plenul Parlamentului va examina proiectul Strategiei de dezvoltare a societății civile pentru perioada 2018-2020 și a Planului de acțiuni pentru implementarea acesteia.