Politicianul Sergiu Mocanu susține că liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi, are profil de interlop și îl compară cu personajul lui Кирпич (Cărămidă-trad.red.) din pelicula sovietică ”Место встречи изменить нельзя”.

”Dacă mâine avem alegeri parlamentare anticipate, așa cum vrea Maia Sandu, fără ca să schimbe nimic în Codul Electoral, atunci viitorul prim-ministru va fi Usatîi. Noi ajungem în cazul acesta cu un prim-ministru care are profil de interlop. Usatîi nu-i Jiglov din filmul ” Место встречи изменить нельзя”, Usatîi este Kirpici – un hoț de buzunare care se fâlfâia și căruia i-a fost băgat un portmoneu în buzunar ca să fie băgat la dubă”, a declarat Mocanu la un post local de televiziune.

Politicianul mai susține că dacă Usatîi va ajunge să fie ales președinte al Parlamentului, atunci în Legislativ se va vorbi doar în limbajul interlopilor.

”Președintele de Parlament trebuie în primul rând să poată vorbi, noi o să avem în Parlament ceea ce se numește în rusă ” базар по фене” dacă ajunge Usatîi președinte al Parlamentului, Doamne ferește să ni se mai întâmple și asta”, a spus politicianul.

În cadrul emisiunii, Mocanu a mai declarat că a fost surprins să vadă cum electoratul de stânga al lui Usatîi a mers disciplinat să o voteze pe Maia Sandu la alegerile prezidențiale.