Miercuri, polițiștii și procurorii DIICOT Brașov efectuează două percheziții la stânele din județ, în urma suspiciunilor că un minor ar fi fost ținut în sclavie, exploatat prin muncă și obligat să trăiască în condiții necorespunzătoare.

Miercuri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov și procurorii DIICOT Brașov desfășoară percheziții domiciliare la două așezări pastorale (stână și grajduri) din județul Brașov.

Totul într-o anchetă privind presupusa comitere a infracțiunilor de trafic de minori și aplicare de tratamente abuzive asupra unui minor, conform informațiilor furnizate de IGPR.

Caz de sclavie la Brașov. Minor de 13 ani, ținut într-o cușcă
În urma anchetei penale deschise în acest caz, trei persoane au fost trimise în judecată.

S-a constatat că în perioada 2018 – 2022, o victimă minoră ar fi fost supusă exploatării prin muncă în condiții extrem de dificile de către proprietarul unor stâne dintr-o comună din județul Brașov.

Copilul ar fi fost supusă agresiunilor repetate, fiind ținută într-o cușcă amenajată la stână, lipsită de condiții minime de igienă, și ar fi fost menținută într-o stare continuă de subjugare.

Sunt audieri la DIICOT Brașov
Interogatoriile în acest caz de sclavie vor avea loc la sediul DIICOT Brașov.

La operațiune sunt implicate Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, precum și jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov.

De altfel, aceste tipuri de cazuri nu sunt deloc puține la noi. În luna februarie, o familie a fost cercetată după ce ar fi profitat de mai multe persoane cu handicap, le-a pus la muncă fără să le plătească și le-a ținut în condiții mizere, fără medicamente.

Sclavie și în Giurgiu. Șase persoane cu handicap erau exploatate și ținute în condiții mizere
În această situație, polițiștii și procurorii au efectuat percheziții în județul Giurgiu, la două persoane suspectate că au exploatat prin muncă mai multe victime, care nu se puteau apăra din cauza deficiențelor fizice și psihice.

Victimele erau ținute în condiții inumane, fără acces la hrană și fără condiții minime de igienă, iar suspecții le-au confiscat documentele. Două dintre victime au fost găsite într-o anexă improvizată.

sursa