Scandal în satul Bilicenii Vechi din raionul Sângerei. Oamenii au ieșit în stradă pentru a protesta împotriva construcției unui poligon de deșeuri în imediata apropiere a localității. La fața locului a venit ministrul Mediului, Iuliana Cantaragiu, care prin discuțiile și replicile sale a supărat și mai tare localnicii. Cantaragiu i-a invitat pe cetățeni să facă un exercițiu de imaginație și să îi povestească, cum văd ei acest poligon. Mesajul i-a nemulțumit pe unii protestatari, care doreau să își expună părerea.

Localnic: Dați-mi voie să spun două cuvinte…
Cantaragiu: Dvs ați întrerupt-o pe doamna, vorbim de rând!
Localnic: Eu văd că mă astupați și pe dânsa și pe mine. Asta e poziție americană spurcată, care e adusă la noi!
Cantaragiu: Mă bucur că nu este extraterestră.

În continuare ministrul Mediului a insistat ca localnicii din Bilicenii Vechi să îi povestească despre imaginațiile sale, sugerând că acestea depind de nivelul de pregătire a fiecărui cetățean.

“Fiecare are imaginația proprie. Imaginația este cel mai mare dușman al omului. Atunci când tu nu cunoști multe lucruri, când nu le-ai citit, nu le-ai învățat, atunci fiecare își imaginează în felul său”, a spus Canataragiu,

“Noi nu vrem gunoiște la Biliceni și s-a terminat vorba. Nu începeți să o învârtiți…”, i-a replicat un bărbat.

Iar o altă doamnă i-a replicat ministrului Mediului că nu are nici un drept să le închidă gura cetățenilor. “Nu vorbiți așa cu mine, sunteți un oaspete nedorit!”, i-a spus femeia ministrului mediului.