Aleșii municipali și deputații partidului de guvernare au pus azi la cale o adevărată diversiune pentru a deturna mersul ședinței Consiliului municipal Chișinău, convocat legal și cu votarea unei ordini de zi conform tuturor regulamentelor. Este declarația Partidului Mișcarea Alternativa Națională, care regretă „acțiunea distructivă a PAS, care a lovit, în primul rând, în oamenii care suferă”.

„Asistăm astăzi la o acțiune absolut contraproductivă și exclusiv politică în Consiliul Municipal Chișinău. Invocând problemele serioase ale acestor oameni, cei din PAS au regizat o adevărată diversiune în cadrul ședinței CMC. Cinci deputați PAS au condus întreaga acțiune și au împărțit indicații pentru a deturna mersul ședinței. Regretăm acțiunea distructivă a PAS, care a lovit în primul rând în oamenii care suferă”, se arată într-o declarație a MAN.

Prin apeluri repetate făcute tuturor consilierilor, echipa aleșilor MAN au cerut respectarea normelor legale și regulamentelor de activitate a CMC, așa încât, conform ordinii stabilite, să fie create fracțiunile CMC și comisiile de specialitate ale forului municipal.

„Conform ordinii de zi trebuia să constituim fracțiunile, să purcedem la crearea comisiilor de specialitate, care să ne permită să începem lucrul. Tot ce vedem aici este un show regizat de doi bani anume pentru ei și pentru anumite persoane. Au venit și deputați, care au dat indicații consilierilor și chiar reprezentantului Cancelariei de Stat. Noi suntem pentru interesele oamenilor. Toate propunerile legale le-am susținut”, a precizat consilierul MAN, Grigore Bejenari.

În mesajul transmis, MAN a declarat că dacă lucrurile ar fi derulat într-o manieră democratică și constructivă, în decurs de o oră, toată agenda, inclusiv problemele invocate de oameni, ar fi fost puse pe un făgaș legal.