Majoritatea parlamentară din Platforma Social-Democrată pentru Moldova va sprijini proiectele de legi cu caracter social-economic, elaborate de Guvern de comun acord cu Președinția. Despre aceasta s-a discutat în cadrul ședinței de vineri seara a coaliției de guvernare, cu participarea șefului statului, Igor Dodon și a premierului, Ion Chicu.

“PSRM a subliniat importanța pentru cetățeni în special a proiectelor care prevăd alocarea a câte 700 de lei pentru toți pensionarii, care au venit lunar de până la 3000 de lei, dar și dublarea, în etape, a salariilor pentru toți angajații medicali.”, se arată într-un comunicat de presă al PSRM.

În cadrul ședinței s-a discutat și despre situația actuală în lupta cu pandemia de coronavirus, măsurile pe care le-a luat până acum Guvernul și ce acțiuni urmează, pentru a reduce impactul acestei crize din sănătate. Au fost examinate și posibile scenarii de suport suplimentar pentru oamenii de afaceri.

“Socialiștii au mai remarcat necesitatea ca, atât Parlamentul, cât și Guvernul, să-și concentreze activitatea pe necesitățile cetățenilor, a țării, să evite la maxim atragerea în jocuri politice”, se mai arată în comunicatul PSRM.