Șefa statului s-a întâlnit ieri, 2 noiembrie, cu delegația UE la Comitetul Parlamentar de Asociere Republica Moldova – Uniunea Europeană, condusă de președintele delegației, Siegfried Mureșan. Președintele Maia Sandu a discutat cu membrii delegației despre agenda europeană a țării, despre acțiunile întreprinse de autorități pentru a îndeplini condițiile formulate de Comisia Europeană și despre necesitatea de a stabili următorii pași.

Serviciul prezidențial de presă a relatat că șefa statului a vorbit despre eforturile de reformare a justiției, reușitele și obstacolele în calea acestei reforme. Discuția s-a axat și pe criza energetică și necesitățile imediate ale Moldovei pentru a face față acestei crize, dar și pe planurile pe termen mediu pentru asigurarea securității energetice a țării.

Președintele Maia Sandu le-a mulțumit partenerilor de la Bruxelles pentru suportul acordat R. Moldova în obținerea statutului de țară candidată la aderare în UE și pentru sprijinul financiar din ultimele luni.