Președintele R. Moldova, Maia Sandu, a comentat situația creată în ultima perioadă în cadrul companiei aeriene Air Moldova.

Șefa statului spune că problema este în datorii, iar cei care au creat aceste datorii trebuie să le întoarcă. Astfel, Maia Sandu a sugerat că Procuratura se ocupă de acest caz.

„Știți care sunt prerogativele președinției și mai ales atunci când vine vorba de resurse financiare. Resursele financiare sunt la bugetul de stat. Problema cea mare la Air Moldova este despre datoriile enorme care au fost acumulate și acum se caută o soluție cine să le întoarcă. Trebuie să le acopere cei care le-au făcut. 

Așteptăm, în continuare, să auzim noutăți de la Procuratură din sistemul de justiție, despre modul cum a fost falimentată această companie, atunci când a fost în proprietatea statului după care a fost privatizată, pentru că e clar că a fost un proces ilegal prin care statul a fost devalizat. Chiar și după ce a ajuns în mâini private, administrarea a fost deficientă și am ajuns în această situație. Întrebarea trebuie discutată cu Agenția Proprietății Publice”, a spus Maia Sandu în cadrul unei conferințe de presă. 

În ultima perioadă, Air Moldova a anulat regulat o mulțime de zboruri. Autoritatea Aeronautică Civilă (AAC) a anunțat, în context, că dacă situația financiară a Air Moldova nu se îmbunătățește în viitorul apropiat, iar flota de aeronave nu este suficientă pentru a furniza servicii de transport, compania aeriană își poate pierde certificatul de operator aerian.

Recent, angajații operatorului avia Air Moldova au lansat o petiție publică în care cer președintei Maia Sandu să intervină pentru deblocarea situației financiare precare a companiei.

sursa