Lucrările de curăţare a albiei râului Bîc, tronsonul cuprins între str. P. Rareş – Feredeului, au fost practic finalizate. Din acest sector au fost evacuate circa 9.120 tone de nămol.

Potrivit primarului general Ion Ceban, pentru a facilita circulaţia apei, până la podul din str. Ismail, albia râului a fost curăţată de copacii doborâți, crengi, cauciucuri şi alte deşeuri.

„Actualmente, se lucrează la curăţarea albiei de la str. P. Rareş până la M. Viteazul. 80% din lucrări pe acest sector, au fost deja efectuate, iar lucrările vor fi finalizate la mijlocul lunii septembrie”, a subliniat edilul.

Până în prezent, ca urmare a procesului de curăţare a albiei râului Bîc, au fost evacuate în total circa 35 mii de tone de nămol. Asemenea lucrări pe râul Bîc nu s-au desfăşurat încă din anii 1970.

Termenul – limită de finalizare a lucrărilor de curățare a albiei râului Bîc este data de 10 septembrie 2020. Costul proiectului este de cca 3,5 milioane de lei, surse prevăzute în bugetul municipal pentru anul 2020.