Uniunea Europeană va facilita discuții între liderii Azerbaidjanului și Armeniei la sfârșitul lunii, în cadrul unei întâlniri programate la Bruxelles.

Anunțul a fost făcut de șeful Consiliului European, Charles Michel, după participarea la o reuniune informală a liderilor UE la Granada. Michel a menționat că ambii lideri, Ilham Aliyev și șeful guvernului armean, au fost de acord să participe la această reuniune, subliniind eforturile pentru normalizarea relațiilor dintre cele două țări.

Inițial, se spera că prima întâlnire între președintele Azerbaidjanului și premierul armean va avea loc în Spania, dar Aliyev a refuzat să participe la summitul din Granada. Motivul presupus al refuzului ar fi reticența partenerilor occidentali de a implica Turcia în formatul de negociere și reacția Franței la operațiunile Azerbaidjanului în Nagorno-Karabah.

Dialogul dintre Azerbaidjan și Armenia este esențial pentru rezolvarea situației în regiunea Caucazului, iar liderii europeni vor să contribuie la progresele în direcția normalizării relațiilor dintre cele două țări.