Leancă nu mai este președintele Partidului Popular European din Moldova

Iurie Leancă nu mai este președintele Partidului Popular European din Moldova(PPEM), interimatul funcției fiind preluat, până la congresul formațiunii politice, de fostul său consilier și ministru al Apărării, Eugen Sturza.

Potrivit unui comunicat de presă al formațiunii, „urmează ca partidul să treacă printr-un proces de reorganizare, care a fost demarat chiar începând cu ședința CNP, unde s-a luat act de vacanța funcției de președinte al formațiunii, întrucât mandatul de 4 ani a domnului Iurie Leancă s-a încheiat la 26 iulie curent”.

„În cadrul ședinței s-a decis ca domnul Eugen Sturza să preia interimatul funcției de președinte al PPEM și să pregătească lucrările Congresului PPEM, în cadrul căruia va fi aleasă următoarea conducere cu mandat deplin a partidului și va fi adoptat noul program politic”, se arată în comunicat.

PPEM a mai anunțat că va participa la alegerile locale din 20 octombrie, dar și la alegerile parlamentare noi pe circumscripții.

„În cel mai scurt timp posibil, vom anunța și candidații nominalizați, oameni profesioniști , integri, oameni care sunt gata să muncească în interesul cetățenilor, nu să facă promisiuni populiste, așa cum au făcut cei din actualul regim de guvernare”, precizează partidul.