Cineva a decis să acționeze împotriva legii. Cel puțin asta a fost reacția primarului general Ion Ceban, după ce a aflat că azi noapte la cinematograful Gaudeamus a fost adusă tehnică pentru a continua demolarea.

„Am primit fotografii, de dimineață nu lucra nimeni, dar recent au început lucrul. Repet, este o acțiune ilegală. Ei spun că au autorizație în acest sens. Municipalitatea a suspendat această autorizație anterior. Lucrurile trebuie analizate amănunțit. Am rugat responsabilii să examineze situația și să vină cu un raport în acest sens”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei spune că este categoric împotrivă în această privință. „Spre mare regret, instanța de judecată determină care ar trebui să fie acțiunile primăriei. Nu putem să construim acolo nu știu mega ce. Juriștii municipali urmează să se expună pe această problemă”, a punctat edilul.

Primarul spune că s-a întâmpinat cu moștenirea fostelor conduceri: peste 2000 de construcții, sute de autorizații emise. „Dacă sunt obiecții la autorizațiile emise de Direcția Arhitectură, haideți să discutăm. Eu sunt primul cointeresat, că dacă este ceva de făcut, să o facem corect, iar cei care sunt vinovați, să răspundă pentru încălcări”, a conchis acesta.

Precizăm că judecătorii de la Curtea Supremă de Justiție a dat câștig de cauză Societății pe Acțiuni, care are drept de proprietate asupra clădirii și terenului aferen.