Pași mari în realizarea Planului Urbanistic General. Potrivit primarului general, actualmente are loc discuții trilaterale în acest sens.

„În proces de derulare este exercițiul de creare a strategiei de dezvoltare a municipiului Chișinău – actualizarea PUG. Avem suport aici suportul a două entități foarte serioase din București și din Moscova, evident cu formă de supraveghere de aici din Chișinău.

A fost un pic mai dificil să treacă de consiliu această inițiativă, dar este în plin proces și deja astăzi vom discuta detaliile, care urmează să fie realizate în cadrul acestor documente strategice de importanță majoră pentru municipiu și în perspectivă în 2030, unde avem și obiectivele de dezvoltare, dar și în perspectivă mai largă.

Acordul este semnat. Întrebarea este că noi suntem în plin proces de realizare și dezvoltare a strategiei de dezvoltare a mun. Chișinău, pe care se va baza PUB, PUZ, centrul istoric al capitalei”, a punctat edilul.

Planul de acţiuni privind elaborarea Planului Urbanistic General (PUG) al municipiului Chișinău a fost votat în Consiliul Municipal Chișinău.

Costul real de elaborate a PUG-ului ar fi de 17-20 de milioane de lei, bani pe care municipalitatea nu-i are în prezent. Decizia luată va consolida și capacitatea instituției municipale Chișinău Proiect, deoarece se va lucra în comun cu experții celor două țări.