La Bălți de desfășoară exercițiul moldo-american „Agile Hunter 2017”

Militari din Forţele Terestre ale Republicii Moldova şi Statele Unite ale Americii desfăşoară, în perioada 23 iulie — 3 august curent, antrenamente comune în cadrul exerciţiului „Agile Hunter 2017”. Acţiunile au loc la Centrul de instruire militară al Brigăzii de infanterie motorizată „Moldova” din municipiul Bălţi.

Potrivit conducătorului aplicaţiilor, locotenentul major Alexandru Gangan, scopul exercițiului este evaluarea subdiviziunilor unităţilor de infanterie şi testarea interoperabilității dintre militarii celor două armate.

Sursa a specificat că Armata Naţională a detaşat la exerciţiu 65 de ofițeri şi subofițeri din Brigăzile de infanterie motorizată „Moldova”, „Ştefan cel Mare”, „Dacia”, dar şi din Batalionul 22 de menţinere a păcii, iar SUA — 11 militari.

Comandantul aplicaţiilor a spus că militarii participanţi vor executa misiuni la diferite locuri de instruire, inclusiv acţiuni la posturi de observare, cercetarea rutelor şi a unor arii şi obiective importante.

Exercițiul „Agile Hunter 2017” face parte dintr-un program de instruire cu o durată de patru ani, care a demarat în 2016.