Bărbați înarmați au dat buzna în platoul unei televiziuni publice (TC) din Guayaquil (sud-vestul Ecuadorului) marți după-amiază, luând ostatici jurnaliști și alți angajați, potrivit imaginilor transmise în direct pe acest canal.

„Nu trageți, vă rog nu trageți!”, strigă o femeie în mijlocul focurilor de armă, în timp ce atacatorii, înarmați cu pistoale, puști și uniicu grenade artizanale, bat și forțează oamenii îngroziți să cadă la sol.

Unii dintre ei aveau cagule, în timp ce alții purtau glugă și șepci. Alții aveau fețele expuse sau se filmau cu telefoanele mobile, în timp ce unii dintre ei făceau cu degetele ambelor mâini semnele obișnuite de recunoaștere ale bandelor infracționale implicate în traficul de droguri care fac să domnească teroarea în Ecuador.

„Au intrat să ne omoare, Doamne, ferește-ne”, i-a transmis unul din jurnaliștii captivi unui corespondent AFP într-un mesaj WhatsApp, în timp ce, pe fundal, se aud plângeri.

În mijlocul focurilor de armă, difuzarea acestor imagini suprarealiste au continuat în direct timp de câteva minute, în pofida stingerii luminilor de pe platou și a imaginii care a înghețat pe ecran, până la ceea ce pare a fi intervenția poliției, după strigătele “poliție, poliție” care se aud.

„Unitățile naționale de poliție (…) au fost sesizate cu privire la această faptă criminală și sunt deja la fața locului”, au transmis polițiștii într-un mesaj către presă.