Opozita are dreptul să depună moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, numai că, în acest caz, trebuie să-şi asume şi o criză politică de proporții, în plină epidemie de COVID-19. De această părere este jurnalistul Victor Nichituş, într-un articol publicat pe platforma Vox Publika.

“Rămâne de văzut dacă opoziția va depune sau nu moțiune de cenzură. Au dreptul să facă acest exercițiu de democrație. Evident, în cazul stopării activității guvernului există posibilitatea ca, alături de criza de COVID-19, să apară și o criză politică pe care și-o vor asuma”, scrie Nichituş.

Autorul nu crede, totuși, că opoziția va da dovadă de tendințe sinucigașe, deoarece ar face posibilă o creștere a simpatiei populare pentru președintele Dodon.

“În același timp, o ieșire onorabilă a statului moldovean din starea de urgență, cu pierderi relativ mici și asumate, va face posibilă o creștere a simpatiei populare pentru președintele Dodon. Acest lucru îi îngrijorează cel mai mult pe liderii opoziție moldovene. Opoziția are o dilemă – să demonstreze că există și are cu ce rezolva criza de COVID-19, ori să stea în carantină”, conchide Nichituş.