La București există două tabere care monitorizează situația din Republica Moldova, una pro-Maia Sandu, alta pro-Andrei Năstase. Însă, consideră, jurnalistul român Victor Nichituș, nu se știe exact care dintre aceste echipe vor avea susținerea președinției României. 

“Existența a mai multor puncte de vedere referitoare la strategia statului român pe Republica Moldova seamănă cu o lipsă de consecvență și pierdere de resurse și energie. Doleanța domnului Țâcu, făcută public la Chișinău, ca politicienii  români să aibă un acord de tip Snagov referitor la Republica Moldova este  una de bun simț și logică”, scrie Nichituș, într-un articol publicat pe blogul său.

În același articol, jurnalistul citat mai spune că, “în contextul în care formațiuni politice concurente la București vor susține concurenți electorali diferiți la  alegerile prezidențiale din Republica Moldova”, este posibilă canibalizarea concurenților de dreapta. Acest fapt, consideră Victor Nichituș, poate determina creșterea numărului de  neparticipare la alegeri în rândul simpatizanților dreptei.