Jurnalista Nelly Sambriș susține că nemulțumirile PAS în adresa Comisiei Electorale Centrale (CEC) sunt false. Ziarista amintește PAS-ului că, în august 2019, Blocul ACUM din care făcea parte partidul Maiei Sandu, împreună cu PSRM, au votat modificări la Codul Electoral, printre care și scăderea plafonului de donații de la persoanele juridice pentru candidații electorali de la 4 milioane de lei la 98 de mii de lei.

”Poate părea straniu, dar am văzut astăzi mai multe nemulțumiri înaintate de PAS pe acest subiect la o conferință de presă. Problema e ca partidul care se revoltă acum cel mai mult, nu a înțeles, atunci, în 2019, că este, la fel, o entitate juridică și nu va putea transfera bani pe contul electoral al candidatului. Poate nu a înțeles atunci că va avea bani din prezidențiale pe care nu-i va putea folosi acum. Și mai este ceva, șeful CEC, care a prezentat circulara care a încins spiritele a fost înaintat de PAS.  Acum i se cere demisia pentru că a pus în aplicare legea. Nu sunt mare jurist, dar dacă analizezi ce prevede legea, eu chiar nu înțeleg, a ce seamănă asta?”, a scris jurnalista pe pagina sa de socializare.

Ziarista mai amintește PAS că amendamentele la Codul Electoral ce țineau de subvenții și plafonarea donațiilor de la persoanele juridice au venit anume din partea PAS.