Iurie Leancă răspunde la inițiativa lui Igor Dodon de a organiza referendum pe subiectul limbii de stat

Vicepreședintele Parlamentului, Iurie Leancă, vine cu un răspuns dur vizavi de intenția președintelui Igor Dodon de a organiza un referendum pe subiectul modificării Articolului 13 din Constituție.

Într-o postare pe Facebook Leancă scrie că modificarea limbii de stat nu trebuie să fie politizată și transformată în dividende politice, așa cum își propune Dodon.

„Ceea ce ține de „președintele-referendum” – el nu contează. Asemenea subiecte nu trebuie să fie politizate și transformate în dividende politice. Ca să-l citez pe Dodon: „Господин президент, пей чай и не дёргайся”, a răspuns dur Iurie Leancă.

Vicespeakerul Parlamentului mai subliniază că, după decizia Curții Constituționale, este importantă identificarea majorității constituționale pentru a putea vota modificarea inițiată de cei 34  de deputați din Grupul PPE, PLDM și PL.

„Modificarea Articolului 13 din Constituție ar însemna un mare succes al acestui Parlament. Revenirea la adevărul istoric și științitific ar însemna, totodată, și finalul unei lungi și rușinoase dezbinări a cetățenilor din Republica Moldova.

Astăzi este important să ne așezăm la masă cu toate forțele parlamentare și să identificăm 67 de voturi pentru a pune capăt acestui subiect”, a remarcat Iurie Leancă.

Amintim că, astăzi, Curtea Constituțională a decis că deputații pot introduce în Constituție termenul de „limba română”.