Moldova este pe mâini sigure. Cu acest titlu premierul Ion Chicu a semnat un editorial pentru prestigioasa publicație euronews.com.

Șeful Executivului de la Chișinău a menționat că „după un 2019 tulburat, Moldova se angajează să facă din 2020 un an de creștere, transformare și reformă”.
Ion Chicu a prezentat agenda pe care și-a propus să o realizeze atât pe plan externe, cât și pe intern:

“Pilonii esențiali ai abordării noastre? Cei obișnuiți să vadă tot ce se întâmplă în Moldova ca o luptă geopolitică vor fi dezamăgiți: integrarea europeană, consolidarea cooperării cu partenerii noștri occidentali și estici, consolidarea democrației și a statului de drept și o creștere economică solidă și incluzivă vor continua să ne ghideze eforturile.”, a notat premierul.


„Pe plan intern, guvernul va face eforturi pentru lucrări publice, în special în infrastructura drumurilor și în sectorul energetic, deoarece aceasta ne va asigura competitivitatea și va face țara o destinație mai atractivă pentru investiții și crearea de locuri de muncă. În același timp, credem în rolul unui stat angajat și inteligent, care poate îmbunătăți serviciile publice, precum serviciile medicale și educația și poate profita de digitalizare pentru a ne redefini profilul economic și avantajul competitiv. Acest lucru ne-ar permite să ne aducem economia în secolul 21 și să fim printre câștigătorii automatizării și a celei de a patra revoluție industrială.”, mai spune Ion Chicu.


Premierul susține că Moldova este gata să primească noi investiții, iar Guvernul va colabora cu toți cei al căror obiectiv este crearea de locuri de muncă și oportunități.

„Drama politică s-a încheiat în Moldova”, spune premierul Ion Chicu.