Un nou drum la Vatra va fi construit cu suportul financiar al Primăriei Chișinău. Despre aceasta a vorbit primarul general Ion Ceban, care spune că în luna august, la Vatra, vor începe lucrările de construcție a străzii Grădinilor.

„Costul proiectului este de peste 4,6 milioane de lei, dintre care investiția municipalității este de 3,15 milioane de lei, iar restul cheltuielilor vor fi acoperite din bugetul Primăriei Vatra. Drumul are o lungime de aproape un kilometru.

Lucrările de asfaltare a străzii Grădinilor urmează să se încheie până la sfârșitul acestui an. În anul 2022, din bugetul municipal au mai fost alocate 350 de mii de lei pentru extinderea rețelei de canalizare și construcția unei Stații de pompare în Cartierul nou din orașul Vatra. Costul total al lucrărilor este de 4 milioane de lei”, a declarat Ceban.

Amintim că împreună cu suportul Primăriei Chișinău, la Vatra, a fost deschis, la sfârșitul lunii mai, un stadion multifuncțional. Proiectul a costat 10,6 milioane de lei, dinte care contribuția municipalității este de peste 6,2 milioane de lei.

În ultimii trei ani, investițiile Primăriei Chișinău în proiectele de infrastructură din Vatra se ridică la 9,7 milioane de lei. Primăria Chișinău continuă să investească în reabilitarea infrastructurii drumurilor din suburbii.