Î.M. Regia ,,Autosalubritate” a încheiat contracte pe termen scurt cu două Clinici veterinare mobile, specializate în prestarea serviciilor de sterilizare și vaccinare a câinilor fără stăpân. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Potrivit acestuia, companiile se vor ocupa cu prinderea, sterilizarea și post-tratarea maidanezilor din oraș. Proiectul pilot este deja implementat în sectorul Ciocana și urmează să fie inițiat și în sectorul Rîșcani.

„În paralel, vom revedea Regulamentul privind funcționarea Necropolei de câini din Chișinău, pentru a simplifica acțiunile de capturare și sterilizare a maidanezilor.

Problema maidanezilor din oraș este una foarte veche dar și acută. Zilnic mai mulți locuitori ai capitalei, inclusiv copii, sunt mușcați de câinii fără stăpân”,  a punctat primarul.

Edilul mai spune că municipalitatea a indentificat și alte soluții pentru evitarea cazurilor în care oamenii au de suferit de pe urma acestor animale, mai ales acum când maidanezii sunt în perioada de înmulțire.

„La fel, vom prelua și practica țărilor din regiune și din UE, pentru a rezolva problema animalelor fără stăpân din capitală”, a conchis Ceban.