Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, primarul general Ion Ceban a mers la Centrul municipal de vaccinare, unde le-a mulțumit tuturor medicilor. Ceban afirmă că într-un an greu s-a făcut tot posibil pentru a lupta cu pandemia.

„Astăzi mă închin în fața medicilor și sunt recunoscător pentru munca, efortul și dedicația de care dau dovadă zilnic în activitatea lor. Indiferent de obstacolele pe care le întâmpină medicii în această perioada pandemică, ei rămân în linia întâi salvând vieți. Cadrele medicale sunt eroii zilelor noastre”, a subliniat Ceban.


Edilul spune că în ultimul an a realizat mai mult ca oricând că nu există lucru mai prețios în lume decât Sănătatea.

„Ești un om împlinit și fericit doar dacă ai membrii familiei si persoanele dragi sănătoase și în siguranță. De Ziua mondială a sănătății care este marcată astăzi, 7 aprilie, Organizația Mondială a Sănătății a ales în acest an sloganul „Să construim o lume mai corectă și mai sănătoasă”. Este o zi în care repetat conștientizăm la nivel global că prioritatea numărul unu pentru noi toți este sănătatea”, a subliniat primarul.

De precizat că astăzi Moldova este la o nouă etapă de vaccinare.

Edilul spune că speră foarte mult că datorită acestui centru, odată cu vaccinarea oamenilor vom depăși această pandemie.

Până în prezent la primului Centru municipal de vaccinare au fost imunizate peste 1300 de persoane. În total 2069 de persoane au fost vaccinate din aproximativ 12 mii profesori.

„Sper că datorită accelerării procesului vom putea întoarce copiii la școala”, a conchis Ion Ceban.