Proiectul cu privire la compensarea cheltuielilor pentru persoanele defavorizate va fi supus dezbaterilor publice. Despre aceasta a anunțat primarul general Ion Ceban în cadrul ședinței Primăriei Chișinău din această dimineață.

Potrivit acestuia, scopul proiectului este reglementarea modalității de compensare a cheltuielilor persoanelor defavorizate din municipiul Chişinău pentru serviciile comunale și resursele energetice.

„Locuitorii capitalei se întreabă dacă anul acesta vor fi compensații pentru persoanele defavorizate la efectuarea plăților pentru serviciile comunale şi resursele energetice.

În prezent, depunem eforturi pentru a micșora birocrația cu care se ciocnesc cetățenii în acest proces.  Vrem să micșorăm numărul de uși la care trebuie de bătut pentru a prezenta tot felul de certificate în sensul de a beneficia de aceste compensații”, a declarat edilul.

Primarul afirmă că a rugat ca cele 86 de milioane de lei pe care primăria le va acorda în calitate de compensații, să ajungă la persoane fără ca ele să meargă la tot felul de instituții pentru colectarea a mai multor documente.

„Admit că ar putea exista erori, dar nu putem risca cu sănătatea oamenilor.  Beneficiarii proiectului de decizie sunt persoanele, care au un venit global mediu lunar per persoană mai mic de 3000 lei şi 5000 lei pentru familiile tinere. Procesul durează deoarece au loc consultări publice asupra modificărilor “Regulamentului privind compensarea cheltuielilor pentru persoanele defavorizate din municipiul Chişinău la efectuarea plăţilor pentru serviciile comunale şi resursele energetice””, a mai adăugat acesta.

Ceban punctează că aceste consultări nu sunt obligatorii, dar își dorește transparență și opinia cetățenilor.