Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a venit cu niște declarații care pune sub semnul întrebării activitatea CEC. Edilul spune că președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Angela Caraman, care este membră a Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pregătește să fraudeze alegerile locale din capitală și a cerut demisia acesteia.

„Lupul, pus paznic la oi. Președintele Comisiei Electorale Centrale, Angela Caraman, este membru PAS”, a început Ceban, criticând modul în care membrii partidului PAS au fost desemnați în poziții cheie.

Ceban a acuzat guvernarea actuală că promovează interesele PAS prin numirea de membri de partid în funcții importante. Acest lucru, a spus el, nu s-a mai întâmplat în istoria Republicii Moldova.

„În istoria Republicii Moldova, nicio guvernare nu și-a desemnat, în asemenea hal, membrii de partid. Nimeni, în afară de PAS, nu și-a propus membrii de partid la conducerea CEC, instituție care trebuie să fie independentă, deoarece în funcție de corectitudinea ei, cetățenii își aleg viitorul”, a afirmat primarul.

Mai departe, Ceban a arătat îngrijorare cu privire la imparțialitatea CEC, având în vedere trecutul politic al președintelui său. Angela Caraman a fost membră PAS, propusă de PAS în campania electorală din 2019 la funcția de primar de Ghidighici, apoi consilier din partea PAS în consiliul local Ghidighici și președintele fracțiunii PAS, concomitent fiind consilierul primarului PAS din Stăuceni.

„Pentru ce merite nimeni nu știe, Angela Caraman este numită în funcție de președinte la CEC. Cum credeți, cum sunt create regulamentele și noile legi electorale? Evident, în favoarea colegilor săi din PAS. ACUM E TIMPUL SĂ LE ÎNTOARCĂ DATORIA, DEOARECE COLEGII PAS AU PROMOVAT-O”, a subliniat Ceban.

Ceban a declarat că va publica în curând dovezi noi despre „mișmașurile CEC” și a reiterat cerința ca Angela Caraman să demisioneze din funcție. „Angela Caraman trebuie sași dea demisia. Ori, în țară avem specialiști cu adevărat buni, doar că nu sunt membri PAS”, a conchis el.