Î.M. Regia „Autosalubritate împlinește astăzi 77 de ani de la fondarea. Cu această ocazie, primarul general Ion Ceban a felicitat angajații instituției.

Edilul a înmânat diplome de merit pentru 12 angajaţi care muncesc o viață-ntreagă în cadrul întreprinderii, mai bine de 30-40 de ani.

„Toți angajații merită înalte aprecieri pentru munca depusă zi de zi. În context, administraţia întreprinderii va prevedea o primă la salariu în această lună pentru toţi angajaţii Regiei „Autosalubritate” cu 10% şi cu 20 la sută pentru cei care au un stagiu de muncă de peste 30 de ani. Le-am mulţumit angajaţilor pentru activitatea în slujba locuitorilor capitalei, pe umerii cărora actualmente este o responsabilitate mare în prestarea calitativă a serviciilor de colectare, transportare și depozitare a deșeurilor municipale.

Împreună cu Î.M. Regia „Autosalubritate” vom reuși să modernizăm serviciile prestate prin investițiile din fonduri europene și din alocații din bugetul local. Avem proiecte de modernizare a întreprinderii, fiind create și condiții mai bune pentru toți angajații, dar și de dezvoltare a serviciilor prestate de întreprindere.

În continuare avem un proiect amplu în domeniul deșeurilor. În ultimii ani am reușit împreună să modernizăm poligonul de la Țânțăreni, care a inclus construcția stației de tartare a levigatului, procurarea unui compactor modern, lucrările de fortificare a digului, construcția drumului de acces. Totodată, am reușit să realizăm zeci de proiecte în localitatea Țînțăreni. Țin să menționez, deja, pe contul localității timp de doi ani, au fost transferați 23 de milioane de lei, pe lângă proiectele realizate de Primăria Chișinău”, a declarat primarul.

Ceban spune că și în 3 ani urmează ca să mai transmită treptat 75 de milioane de lei, administrația locală a spus că va folosi acești bani la proiectul de apeduct și canalizare.