În ultimii ani Primăria Chişinău a investit enorm în domeniul educaţiei din capitală, îndeosebi în reparații, construcții și reconstrucția instituțiilor educaționale.
Astfel, pentru modernizarea domeniului educației, în Chișinău, în cele peste 330 de instituții educaționale au fost investite circa 12 miliarde de lei.
,,La Chișinău am deschis și continuăm să deschidem școli și grădinițe noi, atât în oraș cât și în suburbii.
Am termoizolat peste 50 de instituții educaționale. Am efectuat lucrări de modernizare a laboratoarelor, terenurilor de joacă, a sălilor de sport, pavilioane, terenuri de sport. Prioritatea a fost și rămâne crearea condițiilor de studii şi activitate pentru copii și profesorii noștri”, a menţionat în cadrul şedinţei operative a serviciilor municipale, Primarul General, Ion Ceban.
Primăria Chişinău are şi în continuare planuri mari pentru acest domeniu. Este vorba despre realizarea multiplelor proiecte în domeniul educației: construcția, reparația și reabilitarea grădinițelor, școlilor și deschiderea Centrelor de învățare pentru adulți, dar și centrelor pentru copiii în situații de risc.
,,Am rugat colegii în şedinţa de astăzi, să pregătească pe larg o informație, cu adresele concrete și cu noile servicii propuse tuturor locuitorilor. Pentru asta am investit foarte mult în ultimii ani.
Despre asta vorbesc atunci când aduc aminte de fiecare dată și voi spune tuturor și informăm și partenerii de dezvoltare că doar în ultimul an, Guvernul, prin diverse acțiuni, fără nerușinare a lăsat bugetul municipal fără 1,3 miliarde de lei.
Asta ar însemna că, din acești bani Primăria ar putea realiza aproximativ 450 de proiecte într-un timp record, cum sunt deschiderea blocului din această săptămână de la grădinița creșă – 125 sau blocul de studii de la Complexul Educaţional ,,M. Lomonosov”, „a conchis edilul capitalei.
Precizăm că, Chișinăuienii contribuie cu 23 de miliarde de lei pe an la bugetul naţional, iar înapoi municipalităţii îi sunt restituite doar 2,8 miliarde + TDS.