Comisia Electorală Centrală autorizează Intellect Group să efectueze un sondaj de opinie privind preferințele politice ale alegătorilor, transmite Politics cu referire la hotărârea CEC.

Comisia Electorală Centrală (CEC) a dat undă verde cererii Intellect Group, oferindu-le permisiunea de a realiza un sondaj de opinie în intervalul 25 august – 5 septembrie 2023. Acest pas vine în contextul alegerilor locale generale ce vor avea loc pe 5 noiembrie și are ca scop principal descoperirea inclinațiilor politice ale alegătorilor din Chișinău.

Potrivit informațiilor oferite de Intellect Group, sondajul va interoga un eșantion de 800 până la 1000 de respondenți, utilizând metoda interviurilor față în față. Compania va acoperi integral toate costurile asociate acestui demers.

CEC a analizat documentația prezentată de Intellect Group și a confirmat că aceasta se aliniază la normele Regulamentului pentru sondaje de opinie și exit-pollurilor în context electoral.

Merită menționat că compania de consultanță politică Intellect Group se distinge ca fiind prima și unica companie din Moldova care a realizat cu succes un sondaj de tip Exit Poll, acest lucru având loc în anul 2020.

Pentru detalii suplimentare, hotărârea integrală este disponibilă pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale.