Întâlnire de rang înalt la Bruxelles. Premierul Pavel Filip a reconfirmat continuarea parcursului european al Republicii Moldova

Premierul Pavel Filip a reconfirmat continuarea parcursului european al ţării noastre. Aflat în prima vizită oficială la Bruxelles de după alegeri, Filip s-a întâlnit astăzi Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk.

Totodată, Şeful guvernului a dat asigurări că autorităţile au reuşit să revină la un ritm normal în relaţiile cu UE. „Este necesară și în continuare o maximă mobilizare pentru asigurarea implementării eficiente a Acordului de Asociere”, a menţionat Pavel Filip.

De cealaltă parte, Donald Tusk a apreciat rezultatele obținute de autorități în realizarea angajamentelor asumate și voința fermă de a atinge obiectivele stabilite. „Atât timp cât Republica Moldova rămâne interesată în promovarea reformelor, puteți conta pe susținerea mea personală și cea a instituțiilor europene”, a declarat Președintele Consiliului European.

Totodată, Prim-ministrul Pavel Filip l-a invitat pe Președintele Consiliului Euopean, Donald Tusk să efectueze o vizită în Republica Moldova la începutul anului viitor.