La sfârșitul lunii ianuarie, parohia românească Sfântul Gheorghe din Tokyo a deschis porțile primului cimitir ortodox din Japonia, situat în Yamanashi.

Preotul paroh și-a exprimat intenția de a transporta o biserică de lemn din România pentru a servi drept capelă a cimitirului. După luna ianuarie ianuarie, un teren de 1.200 de metri pătrați a fost închiriat pentru înmormântarea persoanelor care sunt de religie ortodoxă în Japonia, potrivit OrthodoxTimes.

Cât costă un loc de veci acolo

Comunitatea românească a aranjat procedura concesionării la Tokyo sub îndrumarea preotului paroh Daniel Corîu, cu ajutorul Asociației Susținătorilor de Înmormântare din Japonia și a doi călugări budiști. Parohia a anunțat disponibilitatea unor locuri de înmormântare permanente, pe care părțile interesate le-ar putea achiziționa cu 250.000 de yen (7.690 de lei). 

„Incinerarea, după cum știm, nu respectă rânduielile creștine, iar orice încurajare a acestei practici din motive de comoditate sau de orice alt fel contrazice învățătura credinței ortodoxe despre moarte, trup și viața veșnică”, a declarat reprezentanți ai comisiei române din Tokyo. a notat parohia.