“Este o problemă de comunicare”, astfel președintele Parlamentului, Igor Grosu, a comentat nemulțumirea Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM) față de acțiunile Guvernului în gestionarea crizei refugiaților din Ucraina. În cadrul unei emisiuni la un post privat de televiziune, Grosu i-a chemat pe reprezentanții autorității publice locale la empatie și înțelegere.

“Este o problemă de comunicare și mi-aș dori ca, colegii de la CALM să fie cu mai multă empatie și înțelegere să trateze tot ce se întâmplă. Funcția CALM este să fie intermediar între Guvern și administrația publică locală și să ajute să aducem informații cât mai multă la primării. Eu când am văzut acea reacție, chiar am solicitat de la colegii câte centre din cele care există, care și unde sunt amplasate. Ei și am văzut că la nivelul administrației publice locale tocmai două centre acreditate erau. Aici este vorba de necunoaștere că aceste centre trebuie acreditate”, a declarat Igor Grosu.

Amintim că recent CALM a publicat un comunicat de presă intitulat “Guvernarea a dat o palmă primarilor care s-au mobilizat pentru a ajuta refugiații!” în care își exprimă nemulțumirea față de gestionarea crizei. În mesajul CALM se menționează că deși autoritățile locale, din prima zi, s-au mobilizat pentru a ajuta cetățenii ucraineni, care sosesc la noi în țară, Guvernul nu a venit cu nici un suport.