Statul trebuie să preia controlul asupra formării prețurilor, în primul rând la produsele de primă necesitate. De această părere este președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, transmite subiectulzilei.md.

În cadrul emisiunii „Președintele răspunde”, șeful statului a amintit că a propus Guvernului să creeze un grup, care săptămânal să facă o analiză a evoluției prețurilor pe piața internă. Astăzi, 24 ianuarie, această comisie s-a întrunit în prima sa ședință și a discutat despre prețurile la produsele petroliere.

Igor Dodon a mai declarat că se impune modificarea cadrului normativ, astfel ca să nu mai permită petroliștilor să majoreze prețurile neargumentat.

„Trebuie să revenim la mecanismele de reglementare de până în anul 2018, anulate de democrați. Până la această dată, statul stabilea rentabilitatea maximă la vânzarea combustibilului”, a spus președintele.

Dodon i-a avertizat pe agenții economici că dacă nu vor reacționa la schimbarea prețurilor pe piața internațională, atunci va interveni statul.

„Sunt convins că putem lua sub control creșterea prețurilor la produsele petroliere și alte produse de primă necesitate”, a conchis șeful statului.