Republica Moldova nu va supraviețui fără o prietenie cu Rusia – acesta va fi înghițită, așa cum vor unii „occidentali”, și va fi folosită împotriva Rusiei. Despre acest lucru a relatat liderul Partidului Socialiștilor din Republica Moldova (PSRM) și ex-președintele țării, Igor Dodon, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanții diasporei moldovenești din Rusia, la care a participat și reprezentantul Partidului Comuniștilor din Republica Moldova (PCRM), Constantin Starîș, informează portalul rus – Lenta.ru.

„Din păcate, președintele nostru (Maia Sandu) se află acum sub control extern. Prin urmare, nu se ia o decizie dacă nu se acordă aprobarea curatorilor occidentali externi – americani, europeni. Într-o astfel de situație, Republicii Moldova va fi dificil să își mențină independența”, a spus Dodon.

Fostul șef al statului și Constantin Starîș au remarcat că acum, când există o amenințarea reală de pierdere a statalității, este foarte important ca comuniștii și socialiștii să acționeze împreună.

„Ne-am combinat eforturile pentru a ne salva casa”, a spus Starîș. – Toată lumea înțelege că suntem o forță politică, patriotică și profesională. De fapt, am reușit să restabilim echipa de conducere, care din 2001 până în 2009 a condus cu succes Republica și a rezolvat în mod eficient problemele economice”.

Liderii blocului comuniștilor și socialiștilor au vorbit în cadrul întrevederii despre programul comun cu care merg la alegerile parlamentare anticipate. Accentul se pune pe cele mai importante domenii – dezvoltarea economică a țării, îmbunătățirea calității vieții oamenilor și depășirea sărăciei. Echipele PSRM și PCRM și-au stabilit priorități pentru următorii patru ani în mai multe domenii: industrializarea economiei, dezvoltarea agriculturii, sistemele de îngrijire a sănătății și infrastructura locală, reducerea inegalității veniturilor și educație de calitate, accentuează presa rusă.